Přeskočit na obsah
IPC2U používá industriální paměťové jednotky od výrobce Innodisk

IPC2U používá industriální paměťové jednotky od výrobce Innodisk

Doba rychlého přístupu, plynulého provozu a vysoké spolehlivosti

Níže je uvedený přehled o různých možnostech industriálních paměťových jednotek, jakož i oblastí použití, které budou mít prospěch při použití industriálních paměťových jednotek.

Industriální flash paměťové zařízeni od Innodisk 

Po mnoho let pevné flash disky nahradily většinu klasických magnetických nebo optických paměťových jednotek. Výhody flash úložiště jsou zřejmé: rychlý přístupový čas, tichý provoz a vysoká spolehlivost. 

IPC2U úzce spolupracuje se společnosti Innodisk již mnoho let, Innodisk je výrobcem flash disků a průmyslových řešení speciálně pro firmy z následujících odvětví: průmysl, letectví a aerotechnika. Innodisk nabízí mnoho specializovaných produktů pro různé oblastí použití. Zákazníci si mohou vybrat paměťové zařízení z rozsáhlého portfolia, které nabízí optimální kombinaci spolehlivosti, bezpečnosti, dlouhověkosti a hospodárnosti. Posledně jmenovaný aspekt by měl být hodnocen nejen z hlediska kupní ceny, ale také z hlediska provozních a údržbových nákladů.

 

 

Podrobnější rozdíly industriálních paměťových jednotek ve srovnání s kancelářskými nebo spotřebními zařízeními:

  • Možnost volby mezi technologií MLC a SLC
  • Provozní teplota od -40°C do +85°C
  • Vysoká životnost díky použití prvotřídních komponent a inteligentního firmwaru 
  • Vestavěné teplotní snímače pro monitorování provozní teploty
  • Ochrana proti ztrátě dat pomocí kondenzátorů, které ukládají data do vyrovnávací paměti po zjištění výpadku napájení
  • Inteligentní software pro monitorování integrity dat na flash jednotkách, který varuje uživatele před vznikem poruchy
  • Vysoká rychlost I/O díky inteligentní správě úložných buněk
  • Mnoho různých faktorů pro různé mechanické požadavky: 2,5“ a 1,8“ SSD, CF-Card, CFast, mSATA, M.2, SATADOM, mPCIe DOM, SD a USB

Shrnutí: Industriální paměťové jednotky Innodisk přináší významnou přidanou hodnotu v provozu a zároveň mají jen malé náklady na údržbu. To je obzvláště důležité, když selhání systému a výsledné zastavení výroby způsobí značné finanční ztráty nebo když údržba a opravy systémů vyžadují velké úsilí z důvodu prostorového rozdělení.

Následně chceme představit několik aplikačních scénářů, pro které společnost Innodisk vytvořila vlastní produkty pro ukládání dat.

Nahrávání videa: InnoREC

Řada produktů InnoREC od společnosti Innodisk nabízí řadu flash úložišť. Software, hardware a firmware byly vysoce optimalizovány pro rostoucí trh s videozáznamy, aby byla zajištěna vysoká kvalita a spolehlivost obrazu a zároveň byla nabídnuta účinná bezpečnostní opatření. Díky těmto optimalizacím je výkon zápisu vysoký s 430 MB/s, aby se minimalizovala možnost ztráty obrazových dat. Propracovaný systém řízení napětí pomáhá zajistit integritu dat během a po neočekávaných výpadcích napájení. Nástroj pro rychlé mazání je schopen bezpečně odstranit všechna uložená data a chránit je před špehováním. 

SSD-RAID

Vzhledem k tomu, že moderní disky SSD pozastavují poškozené paměťové buňky, životnost pevných flash disků neustále klesá. Jejich použíti je výhodou, jen když běží pouze jedna jednotka, protože lze ji stále používat, i když jsou buňky poškozeny. Při spuštění SSD v RAID je to závažný problém, protože ovladač RAID může identifikovat velikost každé jednotky odlišně, a tak odeslat chybovou zprávu. Běžné ovladače RAID obvykle nejsou určeny pro práci s jednotkami SSD. Innodisk nabízí vlastní RAID regulátory speciálně pro SSD založené na technologii M.2, mSATA, 2,5 ”, MiniPCIe a PCIe x4, které jsou kompatibilní s úložištěm Innodisk a zaručují hladký chod pole SSD RAID.

Ochrana údajů: iRetention

Flash úložiště se skládá z energeticky nezávislého úložiště, a proto data jsou uchovaná v bezpečí i bez konstantního výkonového napájení. Avšak to neznamená, že data budou v zařízení na dobu neurčitou, protože určité ztrátě napájení nelze zabránit. Některé parametry mohou mít vliv na ztrátou napájení, například teplota okolí nebo mnoho cyklů rychlého čtení/zápisu. Výzkum ukázal, že když je teplota okolí zvýšena z +40°C na +85°C, rychlost degenerace dat je 168-krát vyšší. Nová technologie iRetention od společnosti Innodisk se v podstatě skládá z moderního inteligentního firmwaru, který nepřetržitě měří operace čtení a zápisu a okolní teploty, aby bylo možné přesně zjistit, jak často bude třeba určitou paměťovou buňku „aktualizovat“, aby se zabránilo ztrátě dat. Výrobky v této řadě jsou ideální pro použití v prostředí s vysokými teplotními změnami, například ve vozidlech, letecké dopravě nebo v armádě.

Předchozí článek Připojování COM portu přímo k cloudu
Další článek Advantech iHealthcare: Digitální systémy pro inteligentní zdravotnictví